e-Fatura

e-Fatura nedir ?

e-Fatura, elektronik ortamda hazırlanan faturalara verilen isimdir. Satıcı ve alıcı arasında yer alan faturalandırma işleminin Gelir İdaresi Başkanlığı GİB Portali üzerinden dijital ortamda yapıldığı ve kağıt fatura oluşturulmasının gerekli olmadığı elektronik bir belge olan e-Fatura, geleneksel fatura yöntemine kıyasla tüm faturalama akışınızı çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetmenizi sağlar.

Neden e-Fatura’ya geçmelisiniz?

e-Fatura uygulaması; e-Arşiv, e-İhracat, e-Mutabakat gibi çözümlerle yalnızca hız ve verimlilik değil, belgelerinizin güvenli bir şekilde saklanmasını da sağlar. Ayrıca arşiv aramaları için harcanan vakti en aza indirerek zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

e-Fatura’yı Felece’nin danışmanlığında

hayata geçirin.

Farklı sektör ve ölçeklerdeki yerel ve uluslararası şirketlerin tüm iş süreçleri konusunda sahip olduğumuz bilgi birikimi ışığında geliştirdiğimiz çözümlerle dijital dönüşüm yolculuğunuza rehberlik ediyoruz.

Yasal mevzuatların yoğun olduğu tüm alanlarda deneyimli ekibimizle güncel gelişmeler hakkında sizi yönlendiriyor, sunduğumuz 7/24 destekle ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda oluyoruz.

e-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu nedir?

GİB tarafından kimlerin e-Fatura mükellefi olduğuna dair hazırlanan 19 Ekim 2019 tarihli tebliğ kapsamında, 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan vergi mükellefleri e-Defter ve e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-Fatura zorunlu bir uygulama haline getirilmiştir.

e-Fatura’nın sunduğu avantajları keşfedin

  • Kağıt fatura kullanılmadığında sağlanan tasarruf, hem doğa hem de bütçe dostu bir çözüm sunar.
  • Posta, kargo vb. gönderim maliyetlerini ortadan kaldırır.
  • Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde zamandan tasarruf edilmesine olanak tanır.
  • Fatura kesmenizi kolaylaştırırken, hata payını da en aza indirir.
  • Fatura oluştuğu anda müşteriye elektronik yollarla iletir.
  • Faturalar en az 10 yıl boyunca dijital ortamda saklanır.
  • SAP çözümleriyle uyumlu şekilde çalışır.

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur